

Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. viac informácií |
Súhlasím Podrobné nastavenia |
Prijať zvolené cookies |
Čaj Lapacho je nápoj pripravovaný z vnútorného kôry stromu Lapacho (Tabebuia avellanedae), ktorý rastie v dažďových pralesoch Južnej Ameriky, najmä v Brazílii a Argentíne. Tento čaj je známy svojou charakteristickou červenkasto-hnedou farbou a jemnou, zemitou chuťou.
Účinky:
Podpora imunitného systému: Lapacho je často pripisovaný schopnosť stimulovať imunitný systém a pomáhať v boji proti infekciám.
Antioxidanty: Obsahuje antioxidanty, ktoré môžu pomôcť chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi.
Protizápalové vlastnosti: Môže pomôcť znižovať zápaly v tele.
Detoxikácia: Niektorí ľudia veria, že pomáha pri detoxikácii organizmu.
Podpora trávenia: Môže mať priaznivé účinky na tráviaci systém.
Príprava čaju: Pridajte do hrnca s vodou ( 1 liter vody na 1 polievkovú lyžicu kôry Lapacho), priveďte vodu do varu a nechajte ju variť na miernom ohni približne 5 až 15 minút. Po dovarení odstavte z ohňa a nechajte lúhovať ďalších 10 až 15 minút.Sceďte čaj cez sitko a podávajte teplý.
Lapacho čaj sa môže piť samotný alebo dochutený medom či citrónom. Je dôležité dodržiavať odporúčané dávkovanie a konzultovať jeho užívanie s odborníkom, najmä ak máte zdravotné problémy alebo užívate lieky, pretože môže interagovať s niektorými liečivami.